Acţiunile asiatice cresc din nou şi aproape au şters pierderile generate de Brexit

Bursa asiatica - bursa japoneza

Acţiunile japoneze au condus creşterea în Asia, care se îndreaptă spre cel mai puternic avans din februarie, după ce yen-ul a slăbit şi premierul Shinzo Abe a anunţat un nou val de măsuri de stimulare fiscal.


Indicele MSCI Asia Pacific a urcat pentru a doua zi consecutiv, cu 1,2% după ce S&P 500 a închis la un nivel record pentru ultimul an. Yen-ul şi-a extins pierderile la cea mai mare scădere din octombrie 2014, după o victorie a coaliţiei conduse de Abe în Japonia.

Indicele Topix al Japoniei a urcat cu 2,4%, ştergând aproape toate pierderile generate de efectele negative ale votului pentru Brexit. Indicele CSI 300 al bursei din Shanghai a urcat cu 1,46%, în timp ce în Hong Kong bursa a avut un avans de 0,92%.

Printre cei mai buni performeri pe burse sunt producătorii auto japonezi, precum Toyota, care a crescut cu 2,7%, şi Mazda Motor, care a urcat cu 6,5%. Acţiunile Nintendo au urcat pentru a patra zi consecutiv, ducându-şi avansul faţă de 6 iulie la apraope 50% după ce Pokemon GO a devenit una dintre cele mai descărcate aplicaţii.

Sursa articol: www.mediafax.ro
Pagina publicata in: Stiri Economie
Linkuri rapide
Principalele orase din:
Link-uri utile: