Cel mai mare transport de aur din istoria omenirii: Germania isi aduce acasa lingouri de 27 miliarde euro

Lingouri aur

Banca Central a Germaniei, Bundesbank, are in plan sa transporte 54.000 de lingouri de aur in valoare de 27 miliarde de euro din Paris si New York la sediul central din Frankfurt, acesta fiind unul dintre cele mai mari transporturi de aur anuntate vreodata, potrivit Financial Times.

Germania ocupa locul al doilea în lume, dupa Statele Unite ale Americii, cu o rezerva de aur de 3.395,5 tone, depozitate la Fort Knox in New York dar si in alte locatii ale caror destinatii sunt pastrate secrete.
Pentru a evita situatiile neplacute si incercarile de furt, Bundesbank a refuzat sa spuna cum anume va fi transportat aurul si cand. Dar pana in 2020, toate cele 374 de tone de lingouri de aur, fiecare dintre cantarind 12,5 kilograme, depozitate la Banque de France, vor fi mutate in noua casa: trezoreria de sub sediul Bundesbank, o cladire gri construita in anii '60. In acelasi timp, va incepe o operatiune de repatriere a celor 300 de tone dintr-un total de 1.500 de tone depozitate la New York, cel mai probabil prin avion in cantitati de 3-5 tone, spun traderii citati de Financial Times.
Pagina publicata in: Stiri Economie
Linkuri rapide
Principalele orase din:
Link-uri utile: