Mastercard fura la comisioane?

Logo Mastercard

Mastercard acuzată că fură la comisioane

Potrivit unui articol al ziarului Saptamana Financiara , gigantul Mastercard a fost dat in judecata de aproximativ 46 milioane de persoane din Marea Britanie. Acestia ar putea beneficia de pe urma grupului american Mastercard, al doilea furnizor mondial de cărți de credit și de debit, în care companiei i se solicită despăgubiri în valoare de 14 miliarde de lire sterline (19 miliarde de dolari) pentru că ar fi perceput comisioane excesive.


Comisioane excesive

Acțiunea în justiție a fost demarată de fostul ombudsman pentru servicii financiare din Marea Britanie, Walter Merricks, care susține că timp de 16 ani, între 1992 și 2008, grupul american a perceput de la magazine comisioane excesive pentru plățile cu cardurile Mastercard, iar costurile au fost transferate consumatorilor sub forma unor prețuri majorate pentru bunuri și servicii.

În detrimentul consumatorilor

„Mastercard a perceput în mod ilegal miliarde de lire sterline sub forma unor comisioane mari în beneficiul său și în detrimentul consumatorilor”, a declarat Walter Merricks. Într-un comunicat de presă, Mastercard a dezmințit acuzațiile. „Respingem fundamentele acestei plângeri și intenționăm să ne opunem viguros”.

Sursa articol: Saptamana financiara
Sursa web: www.sfin.ro
Pagina publicata in: Stiri Economie
Mergi la inceputul articolului:
Mastercard fura la comisioane? .
Linkuri rapide
Principalele orase din:
Link-uri utile: