Secretarul de stat Biriş a demisionat de la Ministerul de Finanţe. Urmeaza majorari de taxe si impozite?

Gabriel Biris

Secretarul de stat de la Finanţe Gabriel Biriş şi-a dat demisia joi dimineaţă, după scandalul legat de o eventuală modificare a Codului Fiscal, premierul Dacian Cioloş acceptând-o, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.


"Ministerul Finantelor a avut un acord de simplificare a Codului fiscal in raport cu politica acestui Guvern. Din pacate, domnul Biris si-a depasit acest mandat si a lansat in spatiul public cateva propuneri pe care acest Guvern nu si le asuma. Acest Guvern nu are in vedere majorari de taxe si impozite, nu are in vedere o crestere a contributiilor sociale obligatorii nici pentru angajati, nici pentru angajatori.
Persoanele fizice autorizate cu activitati independente sau profesii liberale nu sunt vizate de masuri de crestere a taxarii, iar, in perioada urmatoare, MFP va pune in dezbatere publica niste modificari ale Codului fiscal, dar singurele masuri vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale in favoarea desfasurarii activitatii economice", a declarat Iolu.
''În această dimineaţă a ajuns la premierul Dacian Cioloş demisia domnului Biriş din funcţia de secretar de stat, iar premierul a acceptat această demisie. Domnul Biriş are o experienţă în mediul privat de afaceri şi cu experienţa dumnealui a venit cu mai multe propuneri bune de-a lungul timpului, a coordonat proiecte care a condus la măsuri reparatorii ale Codului Fiscal şi acordarea de facilităţi pentru a stimula economie. Pentru aceste lucruri premierul i-a mulţumit dlui secretar de stat Gabriel Biriş" a detaliat Iolu.
El a subliniat că Guvernul nu are în vedere majorări de taxe şi impozite.
Ministerul Finanţelor a anunţat miercuri, ca reacţie la informaţiile apărute cu privire la un proiect de modificare a Codului Fiscal, că nu există un proiect asumat de ministrul Anca Dragu care să includă majorări de taxe şi de impozite sau de contribuţii sociale obligatorii. Biriş şi-a asumat proiectul, dar a susţinut că este regretabil că un proiect aflat în lucru a ajuns la presă.

Sursa articol: www.cotidianul.ro
Pagina publicata in: Stiri Economie
Linkuri rapide
Principalele orase din:
Link-uri utile: