Argintul si titlurile sale

Articole despre case de amanet

« Toate articolele din Amanet Argint

Principala întrebuințare a argintului, din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre este confecționarea obiectelor de podoabă, a bijuteriilor.


Pe scurt: Argintul si titlurile sale 13 Iulie 2016

Pentru confecționarea bijuteriilor se folosesc aliaje de argint-cupru. Aceste aliaje au titluri diferite, care se exprimă în mii (‰).

În Franța, spre exemplu, pentru giuvaergie, titlurile legale sunt de 950‰ (titlul I) și 800 ‰ (titlul al II – lea).
Pe lângă bijuteriile propriu-zise, cum sunt inelele, cerceii, lanțurile sau brățările, din argint se mai fac și obiecte uzuale, precum: veselă, tacâmuri, mânere, suporturi, tabachiere, cutii și multe altele.

Titlul aliajului pentru veselă coboară în unele cazuri până la 750‰ sau chiar mai puțin. Aceste tipuri de aliaje rămân albe atunci când conținutul de cupru nu depășește 50%.

Renumit pentru frumoasele obiecte din argint este palatul Elysée din Paris cu „Salonul de Argint”. Aici, de la ornamentele de pe pereți până la ceasul de pe tăblia de marmoră a căminului, totul este confecționat din argint. Se spune că în acest palat ezistă patru oameni care se ocupă în permanență de lustruirea celor două servicii de masă – serviciul Christofle, care are 1000 de piese, placate cu aur sau cu argintnt și serviciul Puiforcat, cu tacâmuri de argint masiv, tacâmuri care ajung pentru 100 de invitați.

Sursa info, autor: www.bsg.ro/blog
Lista case de amanet la care face referire articolul Bijuterii din argint, podoabe realizate in argint
Sediu Social Bacau, Bacau, judetul Bacau
34 filiale in 6 orase din 3 judete
7 articole despre BSG Amanet
Daca ti-a placut articolul Argintul si titlurile sale, citeste si alte articole din subcategoria Amanetarea argintului si a bijuteriilor din argint. Preturi. Comisioane.

Vanzare si cumparare de monede din aur si argint, obiecte din metale pretioase, plachete si medalii din argint si din aur, toate acestea le gasitila Vintage Gold.  [...] citeste mai mult despre Amanet Numismatica

Amanet Argint | Amanetarea argintului si a bijuteriilor din argint. Preturi. Comisioane.
Foto La ce se foloseste argintul in intreaga lume?

Argintul, având proprietăți fizico-chimice asemănătoare cu ale aurului, a fost întrebuințat, de-a lungul timpului, aproape la fel.Se utilizează fie ca argint fin, adică pur, fie mai ales sub formă de aliaje de argi [...] citeste mai mult despre Argintul si intrebuintarile sale

Amanet Argint | Amanetarea argintului si a bijuteriilor din argint. Preturi. Comisioane.

[...] citeste mai mult despre Preturi aur argint si platina la Swiss Gold

Amanet Argint | Amanetarea argintului si a bijuteriilor din argint. Preturi. Comisioane.
Foto Ce case de amanet ofera preturi bune la amanetarea obiectelor din argint?

In loc sa se imprumute de la rude sau vecini – care nici ei nu bani au de cele mai multe ori -, oamenii aleg sa-si amaneteze diversele bijuterii. Asa fac rost rapid de sumele necesare si nici nu trebuie sa dea explicatii legate de situatia care [...] citeste mai mult despre Cum amanetez obiecte din argint in Romania? Ce preturi mai are argintul in casele de amanet?

Amanet Argint | Amanetarea argintului si a bijuteriilor din argint. Preturi. Comisioane.
Mergi la inceputul articolului:
Bijuterii din argint, podoabe realizate in argint .
Linkuri rapide
Principalele orase din:
Link-uri utile: