Canadienii au scos deja 200 kg de aur de la Rosia Montana!

Articole despre case de amanet

« Toate articolele din Amanet Aur

Un reprezentant de la Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a explicat membrilor comisiei parlamentare care au vizitat carierele de exploatare că, din Apuseni, au fost extrase deja aproape 200 de kilograme de aur. Metalul preţios, evaluat la aproape şapte milioane de euro, a intrat în categoria probelor tehnice.
Pe scurt: Canadienii au scos deja 200 kg de aur de la Rosia Montana! 05 Noiembrie 2013

Forările de care a amintit unul dintre directorii companiei în faţa parlamentarilor comisiei au fost făcute între anii 2007 şi 2013, perioadă în care, din munţii Roşiei Montane, au fost extrase 142.000 de tone de zăcământ minier sub formă de carote.

La o concentraţie de 1,47 grame de aur pe tonă, un calcul arată că din Apuseni au fost scoase vreo 200 de kilograme de aur, care pe piaţa noastră valorează şapte milioane de euro. «Nu ne-au spus unde sunt probele» “Cei de la RMGC ne-au explicat că extracţiile făcute au avut ca scop testarea zonei din punct de vedere al concentraţiei aurului din materialul minier.

Aurul, vreo 200 de kilograme, a fost folosit, ni s-a spus, ca probă tehnică. E adevărat, compania canadiană a investit în zonă, acest lucru fiind vizibil, dar niciodată nu ne-a spus unde a dus aurul. În altă ordine de idei, trebuie spus că Roşia Montană e o bombă ecologică. Până în 2006, statul român a făcut exploatări în zonă, fără însă să ia măsuri de ecologizare.

Acum nu mai e drum de întoarcere. Ori îi lăsăm pe canadieni să facă o treabă serioasă ori statul va trebui să repare ce a stricat”, a declarat senatorul PP-DD Haralambie Vochiţoiu, vicepreşedintele Comisiei parlamentare Roşia Montană.

 

Sursa : www.libertatea.ro

Daca ti-a placut articolul Canadienii au scos deja 200 kg de aur de la Rosia Montana!, citeste si alte articole din subcategoria Amanetarea aurului si a bijuteriilor din aur. Preturi. Comisioane.
Foto Cum recunosc o bijuterie din aur adevarat? Cum evitam inselatoriile cu aur?

Cum stiu daca o bijuterie primita drept cadou sau mostenita este din aur? Cum recunosc o bijuterie din aur atunci cand merg sa o cumpar?Pentru a evita inselatoriile care au drept scop vinderea obiectelor care nu sunt din a [...] citeste mai mult despre Cum stim ca o bijuterie este din aur?

Amanet Aur | Amanetarea aurului si a bijuteriilor din aur. Preturi. Comisioane.
Foto Cele mai intalnite marcaje ale aurului la noi in tara

Cu toate ca am mai scris despre marcajele aurului, este important sa aducem aminte ca aurul poate fi usor recunoscut dupa amprenta legala care atesta valoarea incontestabila a acestui metal pretios. Important de retinut este ca m [...] citeste mai mult despre Marcaje aur in Romania

Amanet Aur | Amanetarea aurului si a bijuteriilor din aur. Preturi. Comisioane.
BSG Amanet Angajeaza 27 Septembrie 2016
Foto BSG Amanet Angajeaza

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, te anunțăm că BSG Amanet angajează am [...] citeste mai mult despre Joburi la BSG Amanet

Amanet Aur | Amanetarea aurului si a bijuteriilor din aur. Preturi. Comisioane.
Foto Curs BNR gram aur 19 septembrie 2016

[...] citeste mai mult despre Curs Gram Aur la 19 septembrie 2016

Amanet Aur | Amanetarea aurului si a bijuteriilor din aur. Preturi. Comisioane.
Foto Curs Valutar Gram Aur Actualizat 15 septembrie 2016

Cursuri valutare BNR pentru Gram Aur [...] citeste mai mult despre Curs Gram Aur la 15 septembrie 2016

Amanet Aur | Amanetarea aurului si a bijuteriilor din aur. Preturi. Comisioane.
Linkuri rapide
Principalele orase din:
Link-uri utile:
case de amanet inscrise in Case de Amanet Romania