Cum stim ca o bijuterie este din aur?

Articole despre case de amanet

« Toate articolele din Amanet Aur

Cum stiu daca o bijuterie primita drept cadou sau mostenita este din aur? Cum recunosc o bijuterie din aur atunci cand merg sa o cumpar?

Pentru a evita inselatoriile care au drept scop vinderea obiectelor care nu sunt din aur, celor care nu recunosc exact acest metal pretios, va incurajam sa mergeti intotdeauna in magazine de renume in care veti gasi bijuterii din aur galben, aur alb, aur roz, etc. 
Pe scurt: Cum stim ca o bijuterie este din aur? 26 Aprilie 2017

Daca totusi doriti sa cumparati aur din amaneturi si din alte locuri care au la vanzare bijuterii din aur uzate, nimic mai simplu! Gasiti mai jos cateva modalitati de a evita sa fiti inselati.

1. Pretul
In primul rand, trebuie sa va uitati la pretul bijuteriei din aur pe care doriti sa o cumparati. Mai intai, informati-va pe internet sau la banci cat valoreaza un gram de aur in ziua respectiva. Va veti da seama imediat ca un inel din aur de 4 grame nu poate sa valoreze sub pretul pietei.


2. Aspectul metalului
Este suficient sa privim cu atentie bijuteria in cauza si sa ii cantarim in palma greutatea. Putem folosi chiar si un mic magnet in felul urmator: daca bijuteria are la baza metal de alta natura, atunci va fi imediat atrasa de magnet. Aurul NU este atras de magnet.


3. Marcajul
Indiferent din ce tara sunt importate bijuteriile, ele trebuie sa contina marca ce ii garanteaza titlul de metal pretios. Aurul pur, de 24 Karate are marcajul 999, dar, atentie, este folosit foarte rar deoarece este un metal prea moale. Veti gasi bijuterii de 18 (marcaj 750) si 14 Karate (marcaj 585).


4. Testul otetului
In special pentru bijuteriile din casa (mostenite,primite sau deja cumparate) aveti posibilitatea sa tineti bijuteria in otet pentru cateva ore. Veti observa ca o bijuterie fara valoare se va inverzi, adica va oxida, in timp ce aurul veritabil isi va pastra forma, luciul si culoarea aurie.


5. Aurul adevarat "se ascunde", spune o vorba din batrani.
In realitate, aurul se rostogoleste foarte repede pe o suprafata dura. Dand drumul unei bijuterii din aur de la 30 cm de podea, veti vedea ca se va rostogoli. Aurul nu sare. Daca bijuteria eliberata din mana va sari de cateva ori, aveti toate sansele sa nu fie aur veritabil.

6. Nu cumparati aur de pe strada!
Vanzatorii ambulanti, de chilipiruri, de super oferte, se dovedesc a fi cel mai adesea, escroci. Nu cumparati verighete sau cercei de la femei de pe strada care par disperate, scot bijuteriile direct de pe mana sau din urechi, spunand ca nu au ce sa dea mancare copiilor si din acest motiv isi vand bijuteriile pe cativa lei. Sa fim seriosi, daca erau bijuterii din aur, cel mai probabil se duceau la un amanet serios, nu le vindeau in plina strada pe cativa lei, nu-i asa?


In speranta ca v-am fost de ajutor sa recunoasteti aurul adevarat si sa nu va lasati inselati pe viitor, asteptam de la voi si alte modalitati ingenioase de a recunoaste bijuteriile cu adevarata valoare.
Daca ti-a placut articolul Cum stim ca o bijuterie este din aur?, citeste si alte articole din subcategoria Amanetarea aurului si a bijuteriilor din aur. Preturi. Comisioane.
Foto Comision 0% pentru clientii noi Tezaur Amanet

CLIENT NOU ? COMISION 0%Esti client nou? Ai COMISION 0%.Stiai ca din ce in ce mai multi oameni prefera serviciile de amanet in locul altor forme de imprumut?Vino astazi in orice agentie TEZAUR si ai COMISION 0% i [...] citeste mai mult despre Tezaur Amanet comision 0

Amanet Aur | Amanetarea aurului si a bijuteriilor din aur. Preturi. Comisioane.
Foto Ai vizitat deja magazinul online de bijuterii al Tezaur Amanet?

Ai vizitat deja magazinul online de bijuterii al Tezaur Amanet?Aici vei gasi bijuterii deosebite din aur, atat pentru doamne cat si pentru domni. Bijuteriile sunt realizate doar din aur alb si bijuterii speciale cu dia [...] citeste mai mult despre Magazin online de bijuterii Tezaur Amanet

Amanet Aur | Amanetarea aurului si a bijuteriilor din aur. Preturi. Comisioane.
Foto Cele mai intalnite marcaje ale aurului la noi in tara

Cu toate ca am mai scris despre marcajele aurului, este important sa aducem aminte ca aurul poate fi usor recunoscut dupa amprenta legala care atesta valoarea incontestabila a acestui metal pretios. Important de retinut este ca m [...] citeste mai mult despre Marcaje aur in Romania

Amanet Aur | Amanetarea aurului si a bijuteriilor din aur. Preturi. Comisioane.
BSG Amanet Angajeaza 27 Septembrie 2016
Foto BSG Amanet Angajeaza

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, te anunțăm că BSG Amanet angajează am [...] citeste mai mult despre Joburi la BSG Amanet

Amanet Aur | Amanetarea aurului si a bijuteriilor din aur. Preturi. Comisioane.
Foto Curs BNR gram aur 19 septembrie 2016

[...] citeste mai mult despre Curs Gram Aur la 19 septembrie 2016

Amanet Aur | Amanetarea aurului si a bijuteriilor din aur. Preturi. Comisioane.
Linkuri rapide
Principalele orase din:
Link-uri utile: